Gunkan Maki maken
Hieronder wordt uitgelegd hoe en wat u nodig heeft om Gunkan Maki te kunnen maken:
Benodigdheden:
Producten:
- 1 scherpe mes of keukenschaar
- 1 snijplank
- 1 kom water
- 1 eetlepel
Ingrediënten:
- 1 potje viskuiten
- 1 zeewier (nori) vel
- 2 kopjes voorbereid sushi rijst
Stappen (zie afbeeldingen ter illustratie):
Stap 1: Pak een zeewier (nori) vel en leg het op een snijplank, vervolgens snijdt/knipt u de zeewier vel in lange strippen van ongeveer 4 cm hoogte.
Stap 2: Maak uw handen nat met water uit een kom, pak daarna met uw hand ongeveer 30 gram sushi rijst (de hoeveelheid dat past tussen uw handpalm) en maak er een rijst bolletje van.
Stap 3: Maak de rijst bolletje in een langwerpige vorm, door er zachtjes in te knijpen.
Tip: Uw rijst bolletje zou ongeveer even groot moeten zijn als de vulling in uw Gunkan Maki.
Stap 4: Plaats de gevormde rijst bolletje in het midden van de zeewier (nori) strip die u heeft gesneden/geknipt.
Let op: De rijst bolletje moet op één lijn liggen met de onderkant van de zeewier (nori) strip, omdat de rijst op de bodem in de Gunkan Maki de basis vormt voor de vulling (viskuiten etc.) die er bovenop komt.
Stap 5: Omwikkel voorzichtig, maar stevig de zeewier strip om de rijst bolletje heen.
Tip: Knijp de zeewier strip een beetje om het goed tegen de rijst bolletje aan te laten plakken.
Stap 6: Gebruik een paar korreltjes voorbereid sushi rijst om de binnenkant zeewierstrip rand van de Gunkan Maki helemaal dicht te plakken.
Stap 7: Neem een eetlepel viskuiten (gebruikelijk voor dit type sushi gerecht, kan ook andere vulling natuurlijk) en plaats het op de omwikkelde rijst bolletje, totdat u geen rijst meer kunt zien aan de bovenkant. Nu bent u klaar om de Gunkan Maki te serveren!
( In deze afbeelding is de Gunkan Maki gevuld met Tobiko)
Bron: wikiHow.com
Meer leren met Usushi:
- Nigiri sushi maken
- Klassieke (Maki) roll maken
- Inside out sushi maken
- Sandwich sushi maken
- Temaki (hand roll) sushi maken
- Japanse sushi omelet (Tamago) maken
- Ingrediënten voor populaire sushi soorten