Temaki (hand roll) sushi maken

17-08-2013 14:02

Hieronder wordt uitgelegd hoe en wat u nodig heeft om Temaki (hand roll) sushi te maken:

 

Benodigdheden:

Producten:

- 1 kleine lepel

- 1 kleine schotel

- 1 scherpe mes

- 1 serveerschaal

- 1 snijplank

Ingrediënten:

 - 170 gram gesneden rauwe visplak stukjes (zalm, tonijn etc.)

- 1 kopje voorbereid sushi rijst

- 3 zeewier (nori) vellen

- 1 komkommer

- 1 avocado

- water

- voorbereid wasabi

- Japanse gember

 

Stappen (zie video hieronder ter illustratie):

Stap 1:  Schil de komkommer en snijdt de uiteinden eraf. Vervolgens snijdt u de komkommer door de helft (in de lengte) en haalt u de zaadjes eruit met behulp van een kleine lepel. Daarna snijdt u de komkommer in dunne reepjes van ongeveer 0,65 cm breed en leg de reepjes opzij.

Stap 2: Snijdt de avocado door de helft (in de lengte) en draai de 2 helften tot ze gescheiden zijn. Daarna snijdt u de helft zonder pit in 2 kwarten , door de uiteinden eraf te snijden en de schil eraf te halen. Vervolgens snijdt u de avocado in reepjes van 0,65 cm breed en leg de reepjes opzij.

Tip: U kunt verschillende groenten toevoegen (bijvoorbeeld wortels) , om zo uw Temaki (hand roll) naar keuze te maken .

Stap 3: Knip of snijdt de zeewier (nori) vel in 2 helften.

Stap 4: Houdt de halve zeewier vel (glanzende zijde naar beneden gericht) in de handpalmen( linkerhand als u rechtshandig bent en andersom), ondersteund door uw vingers.

Stap 5: Maak uw andere hand nat met een beetje water en pak een kwart kopje (kleine hand vol) voorbereid sushi rijst. Daarna maakt u er een bolletje rijst van en drukt u het op de linkerkant van de zeewier vel.

Stap 6: Verspreid de rijst tot het ongeveer 0,65 cm dik is en laat een marge van zeewier er omheen (dit gebied niet bedekken met sushi rijst, zie video). Vervolgens drukt u met uw wijsvinger in het midden van de uitgespreide rijst bolletje, om een markering te maken.

Stap 7: Leg een kleine hoeveelheid vulling (ongeveer 1 stuk plakje vis en 2 groentereepjes) in de markering van de rijst.

Tip: Als u een gezelschap heeft, plaats alle voorbereide stukjes vis en groentereepjes op een serveerschaal en laat ze hun eigen vulling beleggen.

Stap 8: Terwijl u de ene hand gebruikt om de vulling en rijst op de zeewier vel vast te houden, gebruikt u de andere hand om de zeewier linksonder te pakken en diagonaal strak over de rijst en vulling heen te rollen.

Stap 9: Wikkel de rechterkant van de zeewier rand strak er omheen, door middel van de vouw- en plooi methode om een kegel vorm te maken, met de vulling aan de binnenkant.

Stap 10: Gebruik een paar korreltjes voorbereid sushi rijst om de binnenkant rand van de Temaki (hand roll) helemaal dicht te plakken.

Stap 11: Maak zoveel Temaki's (hand rolls) als u wilt en leg ze op een serveerschaal met een klein hoeveelheid voorbereid wasabi en Japanse gember. Nu bent u klaar om de Temaki's te serveren!

 

Bron: Howcast.com

Meer leren met Usushi:

Nigiri sushi maken
Klassieke (Maki) roll maken

Inside out sushi maken

Gunkan Maki maken

Sandwich sushi maken

 Japanse sushi omelet (Tamago) maken 

Ingrediënten voor populaire sushi soorten