Ebi Tempura maken

17-08-2013 14:10

Hieronder wordt uitgelegd hoe en wat u nodig heeft om Ebi Tempura (gefrituurde garnalen) te maken:

 

Stappen voor Ebi Tempura (zie video hieronder ter illustratie):

Stap 1 (garnaal voorbereiding): Haal de kop van de garnaal eraf en pel de garnaal voorzichtig, maar laat de staart erop zitten. Vervolgens verwijdert u het darmkanaal door een ondiepe inkeping op de rug van de garnaal te maken.

Stap 2 (garnaal voorbereiding): Draai de garnaal naar de buikkant en kerf met een scherp mes drie tot vier schuine sneden tot bijna aan de rug, maar zorg wel dat de garnaal heel blijft. Daarna drukt u de garnaal met de vingers recht (deze stap is er, zodat de garnaal recht blijft tijdens het frituren).

Stap 3 ( beslag maken): Breek het ei en roer het in een maatbeker. Vervolgens voegt u koud water toe (200 ml) en roer de mix opnieuw.

Stap 4 (beslag maken): Giet de mix in een grote kom, daarna voegt u de bloem en bakpoeder toe en roer het maar 2 of 3 keer (negeer de klonten).

Stap 5 (oliepan voorbereiden):  Giet de olie in een frituurpan en laat het verhitten tot ongeveer 180 °C.

Tip: U kunt kijken of de olie klaar is voor gebruik, laat een druppel beslag in de pan vallen (voorzichtig met een lange stok o.i.d.). Indien de druppels vallen en meteen omhoog drijven, betekend dit dat de olie een goede temperatuur heeft om de garnalen te frituren.

Stap 6: Bestrooi de garnaal eerst nog met bloem (extra bloem), vervolgens pakt u de garnaal bij de staart en dept u het in het beslag.

Stap 7: Vervolgens laat u de garnaal voorzichtig in de olie glijden (gebruik voor de veiligheid een keukenhandschoen of bedek uw handen en armen, zodat u niet de spetterende olie op uw lichaam krijgt).

Stap 8: Herhaal dit met de rest van de garnalen. De garnalen zijn knapperig en klaar voor gebruik als ze vanzelf naar boven drijven (goud-bruin kleur).

Stap 9: Haal de gefrituurde garnalen uit de pan en laat ze een beetje afkoelen. Nu bent u klaar om de garnalen in de inside out maki vorm te rollen!

 

Bron: About.com