Inside out sushi maken

17-08-2013 13:50

Hieronder wordt besproken hoe en wat u nodig heeft om een Inside out sushi (Uramaki) te maken:

 

Benodigdheden (voor een California Inside out sushi, voor andere Inside out sushi gebruik andere vullingen):

Producten:

- 1 plastic folie

- 1 snijplank

- 1 bamboe sushi roll mat

- 1 groente schiller

- 1 scherpe mes

- 1 kleine lepel

- 1 vochtige theedoek

Ingrediënten:

- 1 rijpe avocado

- ½ komkommer (andere vullingen voor andere Inside out sushi's)

- 4 immitatie krab sticks

- 2 kopjes voorbereid sushi rijst

- 2 zeewier (nori) vellen, in helften gesneden

- 1 eetlepel sesam zaadjes

- 1 kom schoon water

- Citroensap (optioneel)

 

Stappen (zie video ter illustratie voor een California Inside out sushi, voor andere Inside out sushi gebruik andere vullingen):

Stap 1: Knip een groot stuk plastic folie ( iets meer dan 2 keer de grootte van uw sushi bamboe mat) en leg het op de tafel. Daarna legt u de bamboe mat boven op de folie en omhuld u de plastic folie gelijkmatige over beide zijden en leg de mat opzij.

Stap 2: Schil de halve komkommer en schep de zaadjes met een kleine lepel eruit. Vervolgens snijdt u de halve komkommer in reepjes van ongeveer 0,65 cm breed en legt u ze opzij.

Stap 3: Snijdt de avocado door de helft (in de lengte) en draai de 2 helften tot ze gescheiden zijn. Daarna snijdt u de helft zonder pit in 2 kwarten, door de uiteinden eraf te snijden en de schil eraf te halen. Vervolgens snijdt u de avocado in reepjes van 0,65 cm breed en leg de reepjes opzij. Daarna veegt u uw handen en mes schoon met een vochtige theedoek.

Tip:  Om de avocado niet bruin te laten worden, perst u de verse sap van een citroen op de avocado.

Stap 4: Leg een halve zeewier (nori) vel (glanzende zijde naar beneden gericht) op de snijplank. Maak daarna uw handen nat en pak een kopje (een hand vol) voorbereid sushi rijst en maak er een bolletje rijst van en leg het op de sushi vel.

Stap 5: Verdeel de sushi rijst over de zeewier vel, maar laat een marge van ongeveer 1,2 cm aan de onderrand van de zeewier vel onbedekt met rijst.

Tip: Gebruik niet teveel rijst of druk het niet te strak op de zeewier vel, de rijstlaag zou niet dikker moeten zijn dan 0,65 cm en u moet de zeewier er nog doorheen kunnen zien.

Stap 6: Strooi sesamzaadjes over de rijst.

Stap 7: Leg de met platic folie gewikkelde bamboe mat voor u, draai de voorbereide zeewier vel om (met rijst kant naar beneden gericht) en leg het op de onderkant van de bamboe mat.

Stap 8: Leg stukjes geraspte krab in het midden van de zeewier, voeg 2 komkommer reepjes eraan toe en leg vervolgens 2 avocado reepjes (of andere vullingen voor andere Inside out sushi's) er bovenop.

Stap 9: Gebruik de bamboe mat om de onderste rand van de zeewier vel over de vulling in het midden heen te rollen. Plooi het stevig over, zodat al de vulling is omhuld door de rijst en zeewier.

Stap 10: Trek de mat terug en leg het weer over de sushi. Deze keer rolt u verder naar voren door middel van gelijkmatig aan te drukken en te draaien als u aan het rollen bent.

Stap 11: Zodra het een vorm heeft, haalt u de sushi van de mat en legt u de mat over de sushi. Druk de roll strakker en mooier in vorm en maak de uiteinden beter (door de vulling erin te drukken of de ongelijkmatige uiteinden een stukje eraf te snijden).

Stap 12: Gebruik een scherpe mes om (met een stevige zagende beweging en niet door te drukken met de mes, anders komt de vulling eruit) de roll door de helft te snijden. Als laatst snijdt u iedere helft in 3 gelijke stukjes.

Stap 13: Herhaal de voorgaande stappen met uw resterende halve zeewier vel en u bent klaar om uw Inside out sushi te serveren!

 

Bron: Howcast.com

Meer leren met Usushi:

Nigiri sushi maken
Klassieke (Maki) roll maken

Gunkan Maki maken

Sandwich sushi maken

Temaki (hand roll) sushi maken

Japanse sushi omelet (Tamago) maken

- Ingrediënten voor populaire sushi soorten