Japanse sushi omelet (Tamago) maken

17-08-2013 14:04

Hieronder wordt uitgelegd hoe en wat u nodig heeft om een Japanse sushi omelet (Tamago) te maken:

 

Benodigdheden:

Producten:

- 1 kom of maatbeker                           

- 1 set roerstokjes/ keukenlepel           

- 1 Tamago pan                                  

- 1 scherpe mes                                  

- 1 snijplank

Ingrediënten:

- 4 eieren

- 4 eetlepels mirin

- 2 eetlepels sojasaus

- 2 eetlepels suiker

 

Stappen (zie video ter illustratie voor stappen 2-7):

Stap 1: Gooi alle ingrediënten samen in een kom of maatbeker, vervolgens roert u alle ingrediënten door elkaar tot u een solide beslag heeft.

Stap 2: Pak een Tamago pan en olie de pan goed, vervolgens legt u de pan op het vuur/kookplaat (vuur stand moet laag tot medium/laag staan).

Stap 3: Giet het ei-beslag in de Tamago pan tot het helemaal bedekt is met een dun laag ei-beslag (ongeveer 1 cm diep). Als u bubbels krijgt, tikt u die weg met uw roerstokjes of keukenlepel.

Stap 4: Als het halverwege gekookt is na ongeveer 2-3 minuten (onderkant van omelet krijgt een bruinachtige kleur), draai (d.m.v. vouw-en-gooi beweging) de omelet 2 maal om met uw roerstokjes/keukenlepel (vouw eerst van boven naar het midden en dan van midden naar het eind van de pan). Vervolgens duwt u de gevouwde omelet met uw roerstokjes/ keukenlepel naar de bovenkant van uw pan.

Stap 5: Olie de pan weer, óók onder de gevouwde omelet (optioneel, indien u van knapperige omelet houdt).

Stap 6: Herhaal stap 3 (let op: zorg wel dat het nieuwe ei-beslag onder de gevouwde omelet komt) en stap 4 tot uw ei-beslag op is.

Tip: Draai de omelet om als het halfgekookt is en niet wanneer het helemaal gekookt is, anders plakken de gevouwde omeletten niet aan elkaar.

Stap 7: Duw met uw roerstokjes/keukenlepel de uiteindelijke omelet tegen de zijkant van de pan om een rechthoekige vorm te maken (de omelet zou even hoog moeten zijn als de hoogte van de pan).

Stap 8: Snijdt de Tamago omelet in de vorm (Nigiri/Temaki etc.) die u nodig heeft en u bent klaar om het te serveren!

 

Bron: Howcast.com

Meer leren met Usushi:

Sushi rijst maken
 Nigiri sushi maken 

Klassieke (Maki) roll maken

Inside out sushi maken

Gunkan Maki maken

Sandwich sushi maken

Temaki (hand roll) sushi maken