Nigiri sushi maken

17-08-2013 13:45

Hieronder wordt uitgelegd hoe en wat u nodig heeft om Nigiri sushi te kunnen maken: 

 

Benodigdheden:

Producten:

- 1 scherpe mes

- 1 snijplank

- 1 klein schotel ( voor sojasaus)

- 1 kom met water

- 1 serveerschaal/bord/plank

- ijs of koelkast (optioneel)

Ingrediënten:

- 110 gram voorgesneden rauwe zeevis (zalm, tonijn etc.)

- 2 kopjes voorbereid sushi rijst

- sojasaus

- wasabi (optioneel, indien u van wasabi houdt)

- Japanse gember

 

Stappen (zie video ter illustratie):

Stap 1: Snijdt de voorgesneden visplak in individuele stukken van visplakjes, zodat iedere stuk plakje ongeveer 5 cm lang en 0,60 cm dik is.

Tip: Snijdt alle stukjes in één keer en bewaar het op een schaal in de koelkast of leg het schaaltje op het ijs totdat u de visplakjes nodig heeft.

Stap 2: Maak uw handen nat met water uit een kom, pak daarna met uw handen ongeveer 30 gram sushi rijst (de hoeveelheid dat past tussen uw handpalm) en maak er een bolletje van.

Stap 3: Maak de sushi bolletje in een langwerpige vorm, door er zachtjes in te knijpen.

Tip: Uw rijst zou ongeveer even groot moeten zijn als uw stukken visplakjes.

Stap 4: Pak een stuk visplakje (met uw linkerhand als u rechtshandig bent en andersom), met in uw andere hand de sushi bolletje. Vervolgens pakt u met uw wijsvinger een beetje wasabi en dep het in het midden van het visplakje (optioneel, indien u van wasabi houdt).

Stap 5: Druk de gevormde rijst bolletje tegen het stuk visplakje, en druk de rijst en vis zachtjes maar stevig samen.

Stap 6: Knijp de sushi stevig, tot de rijst en visplakje één geheel worden. Tijdens het maken drukt u zachtjes op de bovenkant van het visplakje om een gelijkmatige vorm te creëren.

Stap 7: Leg de gemaakte sushi op een serveerschaal/bord/plank en ga verder met het maken van nieuwe Nigiri sushi tot al uw stukken visplakjes gebruikt zijn.

Stap 8: Garneer uw serveerschaal met Japanse gember en een klein hoeveelheid wasabi. Als laatst giet u sojasaus in een klein schaal en bent u klaar om Nigiri sushi te serveren!

 

Bron: Howcast.com

Meer leren met Usushi:

- Klassieke (Maki) roll maken
Inside out sushi maken
Gunkan Maki maken
Sandwich sushi maken
Temaki (hand roll) sushi maken

Japanse sushi omelet (Tamago) maken

Ingrediënten voor populaire sushi soorten