Sashimi maken

17-08-2013 14:03

Hieronder wordt uitgelegd hoe en wat u nodig heeft om Sashimi te kunnen maken:


Benodigdheden:
-1 snijplank
- 1 scherpe vismes
- 1 serveerbord/plank

Ingrediënten:
-1 plak rauwe sushi visfilet (tonijn, zalm etc.)
- sojasaus
- wasabi (indien u ervan houdt)

 

Stappen (zie video hieronder ter illustratie):

 

Stap 1:  Plaats uw visfilet plak horizontaal op de snijplank.

 

Tip: Gebruik bij voorkeur een scherp vismes dat lang en dun is. Dit is om te voorkomen dat u een zaagbeweging gaat maken wanneer u de Sashimi plakjes probeert te snijden uit de visfilet, maar één snijd beweging nodig heeft, om de Sashimi plakjes mooi te snijden.

 

Stap 2: Pak een vismes en houdt het in uw rechterhand (linkerhand indien linkshandig) en plaats het net boven de visfilet (90 ° hoek) , en houdt uw linkerhand (rechterhand indien linkshandig) zachtjes op de visfilet zodat het niet beweegt als u gaat snijden.

 

Tip: Als u de visfilet licht vasthoudt tijdens het snijden, dient u het met gebogen knokkels te doen naar de richting van de vismes (zie video ter illustratie). Dus houdt de visfilet niet met een platte hand vast wanneer u aan het snijden bent, want als u per ongeluk uitschiet of mist tijdens het snijden, dan kunt u uw vingers snijden (u dient héél voorzichtig te snijden, want u kunt zich zeer snel in uw vinger snijden met een scherp mes).

 

Stap 3: Snijdt met het mes de visfilet in één trekbeweging naar u toe (beginnend met de onderkant van de mes, zie video) totdat u een Sashimi plakje heeft afgesneden van de visfilet (dus niet met een zaagbeweging heen en weer in de visfilet snijden om het Sashimi plakje eraf te krijgen).

 

Stap 4: Haal de gesneden plakje voorzichtig van uw mes af, als het er nog aanplakt en leg het apart.

 

Stap 5: Herhaal stappen 2, 3, 4 opnieuw totdat u genoeg Sashimi plakjes heeft.

 

Stap 6: Leg de gesneden Sashimi plakjes op een serveerschaal/plank en u bent klaar om Sashimi te serveren!

 

Bron: Howcast.com