Sushi varianten

17-08-2013 13:25

Er zijn verschillende soorten sushi's, hieronder wordt er uitgelegd wat de verschillende soorten zijn en waaruit ze zijn opgebouwd:

 

De klassieke (Maki) roll:
Deze sushi rol bestaat uit vulling in het midden, met sushi rijst (shari) eromheen, en aan de buitenkant is het omhuld met nori ( =zeewier).
 
 
De inside out sushi (Uramaki):
De binnenste buiten sushi rol is ook wel bekend als de Uramaki. Deze sushi is erg populair bij de westerse sushi bars. Wat deze sushi uniek maakt, is het feit dat de rijst aan de buitenkant is omhuld en de nori (=zeewier) aan de binnenkant, die weer om de vulling heen zit. Vandaar de naam inside out sushi.
 
 
De nigiri sushi:
Nigiri is een sushi dat bestaat uit sushi rijst (shari), en een plakjes vis, schaal-en schelpdieren, of groente. Nigiri sushi is gemakkelijker te maken dan Maki, of Uramaki sushi, en sommigen zeggen dat het ook gemakkelijker te consumeren is.
 
 
De sushi sandwich:
Dit type sushi is meer een gedrukte sushi dan een gerolde sushi. Deze sushi is voornamelijk bekend in Israël, maar schijnt in de rest van de wereld minder bekend te zijn.
 
 
De Gunkan maki:
De Gunkan maki is een sushi waar aan de onderkant sushi rijst zit met bovenop de vulling, en zowel de rijst als vulling worden omhuld door nori (=zeewier). Dit type sushi is makkelijker te maken dan de klassieke (Maki)- en de inside out sushi.
 
 
De Temaki sushi (hand roll):
De Temaki sushi is ook wel bekend als de hand roll of de kegel sushi. De Temaki sushi is ontwikkeld buiten Japan, onder invloed van de westerse keuken. Deze sushi wordt gerold met de hand (vandaar de naam hand roll), dus een rollende mat is niet nodig en zijn uiteindelijke vorm wordt een kegel. Verder is er ook geen mes voor het maken van deze sushi nodig.