Vis bereiden voor sushi

17-08-2013 13:40
Hieronder wordt uitgelegd hoe en wat u nodig heeft om de vis voor te bereiden voor de sushi:
 
 
Benodigdheden:
 
Producten:
 
- 1 scherpe mes
 
- 1 snijplank
 
- 1 schoon, vochtige theedoek
 
Ingrediënten:
 
- 500 tot 1000 gram (1kg) verse zeevis filets (zalm, tonijn etc.)
 
Stappen (zie video hieronder ter illustratie):
 
Stap 1:  Snijdt uw  vis filets in evenwijdige,uniforme plakken. Dit doet u door de visstukken te bestuderen en de oneven zijden met één beweging weg te snijden.
 
Tip: Om evenwijdige plakken te snijden, veegt u bij elke snede uw vingers en mesblad met een vochtige theedoek.
 
Stap 2:  Indien nodig, snijdt de bovenste 20 cm (ongeveer) van het begin van uw visfilets (aan de bovenkant) met één beweging eraf. Dit is om oneven vlees, schubben of huid te verwijderen (zie video voor illustratie).
 
Stap 3: Indien nodig, doet u dit ook aan de onderkant van uw vis filet.
 
Stap 4: Trim al het donkere gekleurde stukken van uw visfilets af, totdat er alleen vlees te zien is.
 
Stap 5: Herhaal deze stappen om alle filets stukken te snijden, totdat het klaar is om in sushi grootte plakken te snijden.
 
Stap 6: Let op de korrel (witte strepen van de visfilet, zie video) van de vis filets. Leg één van de klaar getrimde filets op uw snijplank, zodat de korrel van uw filet met een 45 graden angel op de snijplank ligt.
 
Stap 7: Plaats uw scherpe mes met een 45 graden angel op uw filet. Snijdt nu de filet met één beweging van ongeveer 0,65 cm dikte af, maar net voordat u door de filet heen gesneden bent, moet u het mes recht houden (90 graden angel) om het plakje vis los te maken van de filet.
 
Stap 8: Als u eenmaal alle plakjes vis hebt afgesneden van uw vis filet, bent u klaar om verder te gaan met de sushi recept van uw keuze!
 
 

Bron: Howcast.com